Forums / Voeding / Omgaan met alcohol / Reageer op: Omgaan met alcohol

Sang
Bijdrager

Reactie op: Omgaan met alcohol

Wat een heerlijk genuanceerde reacties allemaal weer. Beste Mark, je bewoording is niet helemaal handig, maar ik neem aan dat je het wat minder radicaal bedoelt dan het er staat.

Alcohol heeft invloed op je bloedsuiker, maar ook op je vermogen om een hyper en hypo te voelen. Experimenteer hiermee door een biertje of twee te drinken en dan te kijken wat je bloedsuiker doet. Zelfs tot 3 uur na het drinken. Geen diabeet is hetzelfde, en jij moet erachter komen hoe jouw lichaam op alcohol reageert. Doe dit ontdekken niet tijdens een avondje lamzuipen. Ontdekken doe je rustig aan.

Het mag duidelijk zijn dat je bloedsuiker weer anders reageert op een simpel pilsje dan op een zoet mixdrankje. Ik vermijd mixdrankjes omdat tegen die suikers niet op te spuiten is. Daarnaast zorgt veel actieve insuline in je lichaam gecombineerd met dansen, dat je bloedsuiker heftige dingen kan gaan doen. Met name te laag gaan is dan op kort termijn gevaarlijk.

Voor niemand is all-in lavelose zuipen gezond, maar als diabeet jezelf alcohol ontzeggen is nergens voor nodig. De waarheid ligt ergens in het midden. Zorg dat je je bloedsuiker zo veel mogelijk onder controle hebt voor de rest van de tijd, en ga verder verantwoord om met alcohol, dan loopt het allemaal wel los.

Sander