Forums / Behandelaren / Mag een behandelaar (tegen jouw wil) de pomptherapie beeindigen? / Reageer op: Mag een behandelaar (tegen jouw wil) de pomptherapie beeindigen?

Emma1980
Bijdrager

Reactie op: Mag een behandelaar (tegen jouw wil) de pomptherapie beeindigen?

Dit onderwerp is al weer een poos stil, maar ik haak erbij aan omdat ik nu een soortgelijke ervaring heb. Ik ben heel lang niet bij de internist of dvk geweest, omdat ik faalangst heb. Nu belde ik de dvk om weer afspraken te maken (internist en dvk) en om een nieuwe pomp aan te vragen. Dat kon niet zomaar, want ik had niet aan de voorwaarden voldaan. ‘Welke voorwaarden?” vroeg ik, en daar zou ik 2 jaar geleden een brief over hebben gehad. Ik heb niets ontvangen, maar wij hebben in die periode een slechte postbode gehad (brieven die regelmatig 2 tot 3 weken na dagtekening aankwamen, een rouwbrief die ik tot op vandaag niet ontvangen heb). Wat mij stoort, is dat ik nu mogelijk geen pomp meer krijg, omdat ik niet aan voorwaarden heb voldaan die mij eenzijdig zijn opgelegd, en waarvan ik, weliswaar door schuld van de post (maar vraag dan bij zoiets ingrijpends tenminste om ontvangstbevestiging van je patienten) niet op de hoogte was. Ik wil best aan de voorwaarden voldoen, daarvoor ook mijn faalangst overwinnen, maar achteraf bestraft worden met nb minder goede medische zorg (nl pen therapie ipv pomp therapie) dat vind ik op zijn zachtst gezegd oneerlijk.

Is er iets wat ik hier tegenin kan brengen, behalve nu het protocol volgen en de behandelaars proberen te overtuigen zodat ik de pomp nog krijg?

De dvk zei dat dit landelijke afspraken van alle ziekenhuizen zijn, dus ik voel me nogal met de rug tegen de muur staan, kan ik echt nergens anders naartoe?

Het is iig verhelderend om te lezen dat die afspraken (het consensusdocument) een reactie waren op een vraag/eis van de minister. Dan weet ik tenminste waar dat vandaan komt.
Ik weet werkelijk niet wat ik moet doen als ik terug naar pentherapie moet, langwerkende insuline nam altijd zo wisselend op bij mij en ik heb het dawn-syndrome wat (alleen) met de pomp goed op te vangen is (10 uur ‘savonds tot 4 uur snachts heb ik 0.8 eenheden per uur nodig, van 4 uur snachts tot 8 uur smorgens 1.6, bij langwerkende insuline betekent dat of snachts hypo’s of ‘smorgens hoog zitten). Lieve help, wat moet ik. Nog twee maanden wachten, dan hebben ze teambespreking en kunnen ze overleggen of k de pomp krijg, want daar moet het hele team achter staan. In de tussen tijd dus afspraken bij internist, dvk, dietist.