Forums / Behandelaren / Mag een behandelaar (tegen jouw wil) de pomptherapie beeindigen? / Reageer op: Mag een behandelaar (tegen jouw wil) de pomptherapie beeindigen?

Emma1980
Bijdrager

Reactie op: Mag een behandelaar (tegen jouw wil) de pomptherapie beeindigen?

Beste Ina,

het was te stressvol voor me om eerder te reageren, vandaar nu pas.
Je woorden raakten me, ik voel me erg gesteund, dankjewel.
En ook bedankt voor het advies van Diabeter, ik ga er binnenkort kennismaken.
Het is nog even onduidelijk of de pomp via mijn oude ziekenhuis of via hen verlengd moet worden.

Wat me in het consensusdocument (over de afspraken die de ziekenhuizen met elkaar hebben gemaakt) vooral trof, was dat het tot zeker driemaal toe een dure therapievorm werd genoemd, die alleen besteed mocht worden aan mensen die het echt nodig hebben en er goed mee om kunnen gaan. Dat klinkt op zichzelf wel redelijk, maar vervolgens spreekt er zo’n neerbuigend wantrouwen naar patienten toe uit alles wat er verder in staat, daar kan ik echt boos om worden.

Enfin, ik heb de internist gesproken en haar medewerking alvast kunnen verkrijgen voor de pomp (niet dat ze echt naar me luisterde, wat me bevestigde in mijn keuze om dit ziekenhuis te verlaten en een betere plek te vinden, hopelijk bij Diabeter). Nu de dietiste en de dvk nog. En zorgen dat de juiste doelen (haalbaar voor mij) erin staan, want de internist zette ondanks mijn bezwaren en een brief van mijn psycholoog over faalangst en haalbaarheid van doelen, er toch een verbetering van hba1c in van 5 tot 7 punten. Dat is de afgelopen 10 jaar ondanks pomptherapie niet gelukt, dus ik zie niet in hoe dat nu wel zou gaan gebeuren.

Het voelt allemaal als stampvoeten om zorg die ik medisch gezien gewoon nodig heb :(

Maar goed, ik wilde eigenlijk gewoon een reactie plaatsen omte laten weten dat ik je bericht gelezen heb en dat het me veel goed heeft gedaan: dankjewel :)