Forums / Verzekering en vergoeding / Doorbraak in vergoeding FSL! / Reageer op: Doorbraak in vergoeding FSL!

Reactie op: Doorbraak in vergoeding FSL!

Dank voor de uiteenzetting. Als het feit dat je reeds een sensor gebruikt je betere rechten geeft op vergoeding van de sensor, omdat het overzetten naar een primitievere behandeling met vingerprik ontregeling en andere problemen met zich meebrengt, dan vind ik het juridisch interessant of die primitievere behandeling niet sowieso in te grote mate ontregeling (lees: glucosevariabiliteit) en andere problemen met zich meebrengt.
Het is de 18+-ers zeer gegund hoor, maar je zou je juridisch andersom ook kunnen afvragen of ze het misschien eerst eens met bloedprikken zouden moeten proberen (net zoals de 19 t/m 119 jarigen die dat ook moeten doen), want het is ook weer niet 100% zeker dat dat niet zou lukken toch? We krijgen zo vaak een goedkoper middel voorgeschoteld en men mag pas in aanmerking komen voor een ander middel als ik het goedkopere middel eerst geprobeerd werd.
Ik ben uiteraard van mening dat ieder die de indicatie heeft meermaaldaags te moeten prikken een glucosesensor vergoed moet kunnen krijgen, omdat elke verhoging van de glucosevariabiliteit een risciofactor is voor toekomstige complicaties (dementie, arterosclerose, retinopathie, albuminurie, langduriger ziekenhuisopname, mortaliteit), laat dat duidelijk zijn.